Tuina (Massage) - Shijiazhuang Yiling Hospital

Tuina (Massage)

Tui na është një formë e terapisë kineze manipuluese përdorur shpesh në lidhje me akupunkturë, Moxibustion, hedhje kupash zjarri, herbalism kineze, T'ai chi, dhe qigong.Tui NA është një duart-në trajtimin e trupit që përdor parimet kineze Taoist në një përpjekje për sjellë tetë parimet e mjekësisë tradicionale kineze (TCM) në bilanc. Mjeku mund të lahen, gatuaj, roll, shtypni, dhe fshij zonat në mes secilit prej nyjeve, i njohur si tetë portat, në përpjekje për të hapur chi mbrojtëse e trupit (Wei Qi) dhe për të marrë energji të lëvizin në meridianet dhe muskujt . Teknika mund të jetë i butë, ose mjaft të fortë. Emri vjen nga dy prej veprimeve: mjetet TUI "për të nxitur" dhe na thotë "për të hequr dhe shtrydh." goditje të tjera përfshijnë dridhje dhe tapotement. Mjeku pastaj mund të përdorin varg e levizjes, tërheqje, me nxitjen e pikat acupressure. Këto teknika janë të pretenduar për të ndihmuar në trajtimin e dy kushteve akute dhe kronike musculoskeletal, si dhe shumë conditions.As jo ​​musculoskeletal me shumë praktika të tjera tradicionale kineze mjekësore, ka shkolla të ndryshme të cilat ndryshojnë në qasjen e tyre ndaj disiplinës. Ajo është e lidhur edhe me masazh japoneze apo anma.

Në Kinën e lashtë, terapi mjekësore u klasifikuar shpesh si ose "e jashtme" ose "të brendshme" trajtim. Tui na ishte një nga metodat më të jashtme, që mendohet të jenë veçanërisht të përshtatshme për përdorim në popullsinë e moshuar dhe të foshnjave. Në Kinë moderne, shumë spitale përfshijnë Tui na si një aspekt standarde të trajtimit.

Tui na ka efekt të madh mbi kancerin trajtimin, scleroderma, atrofi muskulare, reumatizmi, sëmundje neuron motorike, fibromyalgia, diabeti, nefropatia, dhe lloje të tjera të sëmundjeve kronike dhe raste të rënda.

Konsultoni ekspertët për pyetje specifike.

sadasd xczxc zxcqw


WhatsApp Online Chat !