Moxibustion - Shijiazhuang Yiling Hospital

moxibustion

Moxibustion është një terapi tradicionale kineze mjekësi e cila përbëhet nga djegia mugwort thata (pambuk) në pika të veçanta në trup. Ajo luan një rol të rëndësishëm në sistemet tradicionale mjekësore të Kinës. Furnizuesit zakonisht moshë mugwort dhe bluaj atë deri në një push; praktikuesit të djegur push ose përpunojë atë më tej në një shkop puro-formë. Ata mund ta përdorin atë në mënyrë të tërthortë, me hala akupunkturë, ose djegur atë në lëkurën e pacientit.

Mjekët përdorin pambuk të ngrohtë rajonet dhe meridian pointswith qëllim të stimulimit të qarkullimit nëpër pikat dhe inducing një rrjedhje e duhur të gjakut dhe qi. Disa besojnë se ai mund të trajtuar sëmundje të lidhura me të "ftohtë" apo "mangësi yang" në kineze Medicine.It pretendohet se moxibustion zbut ndaj të ftohtë dhe lagështi në trup, dhe mund të shërbejë për ta kthyer foshnjave shkeljes.

Mjekët pohojnë moxibustion të jetë veçanërisht e efektshme në trajtimin e problemeve kronike, "kushte të mangëta" (dobësi), dhe gjerondologji. Bian Que (fl. Rreth vitit 500 pes), një nga më të famshme mjekët gjysmë-legjendar të antikitetit kineze dhe specialist të parë në Moxibustion, diskutoi përfitimet e pambuk mbi akupunkturë në veprën e tij klasike Bian Que Neijing. Ai pohoi se pambuk mund të shtoni energjitik të trupit dhe mund të trajtojë dy kushtet e tepërt dhe e mangët.

Mjekët mund të përdorin hala akupunkturë bërë e materialeve të ndryshme në kombinim me pambuk, në varësi të drejtimit të rrjedhjes qi ata dëshirojnë të stimuluar.

Ka disa metoda të Moxibustion. Tre prej tyre janë dhëmbëza të drejtpërdrejtë, të drejtpërdrejtë jo-dhëmbëza, dhe moxibustion indirekte. Direct moxibustion dhëmbëza vendos një kon të vogël pambuk në lëkurë në një pikë akupunkturë dhe djeg atë deri blisters të lëkurës, e cila më pas plagët pasi ajo heals.Direct jo-dhëmbëza Moxibustion heq pambuk djegur para djegie të lëkurës të mjaftueshme për të mbresë, përveç nëse pambuk djegia është lënë në lëkurë shumë të gjatë. moxibustion tërthortë mban një puro bërë nga pambuk në afërsi të pikës akupunkturë për të ngrohur e lëkurës, ose e mban atë në një gjilpërë akupunkturë futur në lëkurë për të ngrohur needle.There po rrinë-në pambuk.

Moxibustion ka efekt të madh mbi kancerin trajtimin, scleroderma, atrofi muskulare, reumatizmi, sëmundje neuron motorike, fibromyalgia, diabeti, nefropatia, dhe lloje të tjera të sëmundjeve kronike dhe raste të rënda.

Konsultoni ekspertët për pyetje specifike.

czxczx

eqwea

zdasd


WhatsApp Online Chat !