Експерт Консалтинг - Yiling болница Shijiazhuang

експерт Консалтинг

1

Guogang

Одделот за R heumatism

Одделот за ревматологија, втор состав на Yiling болница, Hebei Медицински универзитет, директор на Тутор мајстор, заменик-директор на млади на професионални комитет на кинески и западната медицина Ревматизам, заменик-директор на професионални комитет на TCM Ревматизам и Коскени болести на провинцијата Хебеј, Експерт на евалуација на научни и технолошки достигнувања на Хебеј наука и технологија оддел.

Експертиза:  Дијагноза и третман на ревматски заболувања, како што се склеродерма, белодробна фиброза, дерматомиозитис, и Бехчетова болест.

2

L i Jianjun

D epartment на M uscular A трофеј

Директор на Центар за лекување на Yiling болница Атрофичен, Hebei Медицински универзитет, член на обезбедувањето на Комитетот на кинеското општество на традиционалната кинеска медицина болести и член на Постојаниот комитет на детска болести комитет на провинцијата Хебеј традиционалната кинеска медицина општество .

Експертиза:  мускулна дистрофија, мијастенија гравис, моторни неврони болест, детска церебрална парализа, митохондријална болест, липидоза, болест акумулација на гликоген и други миопатија и мускулна атрофија дијагноза и третман и рехабилитација на мускулна дистрофија, вежба, лекови и рехабилитација за церебрална парализа пациенти.

3

Џоу shunlin

рехабилитација Дел

Тој е Декан на Хебеј Yiling болница и директор на Центарот за рехабилитација на Хебеј Провинциски повреда при работа, директор на Одделот за рехабилитација во Yiling болница во провинцијата Хебеј, млади и средовечни експерт со исклучителни придонеси од Shijiazhuang, член на кинеската асоцијација на кинеска медицина, и заменик-претседател на колатерал болести Специјалниот комитет на кинескиот Друштвото на кинеска медицина, член на Одделот за неврологија, провинција Хебеј Здружението на интегративна медицина.

Експертиза:  цереброваскуларна болест, невромускулни болести, остеоартропатија и сродни рехабилитација секвели, особено добри во водечки системски рехабилитација обука.

4

G АО huailin

Одделот за ендокринологија

Главен лекар, медицина д-р, мајстор Тутор

Хебеј Yiling болница Заменик декан и директор за ендокринологија, дијабетес Одделот
Хебеј Провинциски директор на традиционалната кинеска медицина дијабетес третман центар
Хебеј Провинциски директор на традиционалната кинеска медицина превенција и третман на дијабетес
потпретседател на Комитетот на Светската федерација на кинеска медицина Федерација ендокринологија
извршен директор на филијала Ендокрини на кинеската асоцијација на кинески и западната медицина
Постојаниот комитет кинеската медицинска асоцијација Дијабетес здружение Член
Член на Постојаниот комитет на кинеското општество на традиционалната кинеска медицина
директор на професионални комитет за дијабетес на Светската федерација на кинеска медицина и директорот на дијабетична нога нега на тимот на
Експертиза: дијагноза и третман на дијабетес и дијабетични компликации, особено во дијагнозата и третманот на дијабетична нога (дијабетична на долните екстремитети васкуларни лезии) и дијабетска периферна невропатија.

5

J ia Zhenhua

Одделот за кардиологија

Главен лекар, медицина д-р, д-р ментор

Уживаат посебни надоместоци од Државниот совет
декан на Хебеј Yiling болница и директор на клинички специјалист програма на Комисијата за здравство и планирање на семејството (кардиологија) Национален TCM
заменик-директор, Клучни лабораторија на колатерал болести, државната администрација на традиционалната кинеска медицина
заменик-претседателот на кинески општество на кинеска медицина
потпретседател на Хебеј асоцијација на кинески и западната медицина
шестиот извршен директор на Хебеј Провинциски Здружението на традиционалната кинеска медицина
Експертиза: Добар во комбинирање на традиционалните кинески и западната медицина во третманот на хиперлипидемија, хипертензија, атеросклероза, коронарна срцева ангина болест, акутен миокарден инфаркт период на опоравување, аритмија и хронична срцева слабост.


WhatsApp Онлајн Chat!