Болест - Shijiazhuang Yiling болница

болест

Најпрепознатлива разбирање на болеста е единството на холистички концепт и дијалектички концепт. TCM однос на човекот како целина. За болест, тоа не е само од самата болест, но и од целото тело на човекот. Ова го прави полесно да се најде коренот на болеста.

Комбинацијата на традиционалната кинеска медицина и модерната западна медицина е на интеграција на целиот и бетон. Комбинацијата на макроскопски и микроскопски е комбинација на единство и дијалектиката. Тоа е најмногу корисни за човечкото тело да се опорави.

Особено за рак, мускулна атрофија, моторни неврони болест, склеродермија, ревматизам, фибромијалгија, дијабетес, болести на бубрезите, комбинација на традиционалните кинески и западната медицина третман, карактеристична традиционална кинеска медицина третман, ефектот е многу значаен.

Ако сакате да знаете како традиционалната кинеска медицина го третира болеста и како да се комбинираат традиционалната кинеска медицина со западната медицина за лекување на болести. Консултираат експерти или да ни оставите порака.


WhatsApp Онлајн Chat!