Хронична болест и експерт - Shijiazhuang Yiling болница

Хронична болест и експерт

Неинфективни хронични заболувања, NCDS

На спектар на хронични заболувања: остеоартропатија, subhealth уред, ендокрини и метаболички болести, дисфункција на тироидната жлезда, дијабетес, хиперлипидемија, Вилсон S, гихт, пемфигус, дерматомиозитис, пролактин, конгенитална метаболички нарушувања, надбубрежната болест, внатрешна нарушување секреција, и хипофизата патолошки промени Секреторниот нарушувања, предвремен пубертет, хипотироидизам, хипогонадизам (хипогонадизам), ментална болест, психоза, болест на нервниот систем, тумор на мозокот комплициран со невролошка дисфункција, паркинсонизам, мускулна дистрофија, други metamorphism централниот нервен систем и наследни болести, мултиплекс склероза, церебрална парализа кај доенчиња и други паралитички синдром, епилепсија, мијастенија гравис, повеќе периферна невропатија, нерв плексус, тригеминална невропатија, мигрена, повреда на рбетниот мозок, циркулаторни болести, срцеви заболувања, хипертензија, цереброваскуларна болест, атеросклероза, артериска емболија и тромбоза, болест Reno е, Кавасаки болест комплициран со срцето Абнормални крвни садови, респираторни заболувања, хроничен синузитис, хроничен бронхитис, емфизем, астма, бронхиектаза, хронично опструктивно пневмонија и така натаму.

Експерт: Ванг Weiguo

Специјалист во TCM уред, експерти во хронична болест менаџмент, и назначени Кинески специјалист во здравствен правилник во меѓународни претставници. Добри во лекување на многу хронични болести, како што се ракот, остеоартропатија, под-здравје уред, итн


WhatsApp Онлајн Chat!