Кинеска храна терапија - Shijiazhuang Yiling болница

Кинески терапија храна

Кинески терапија храна (исто така наречени исхрана терапија и додатоци терапија) е начин на диета вкоренети во кинески верувања во врска со ефектите на храна врз човечкиот организам, а во центарот на концепти како што се јаде во умерени количини. нејзините основни принципи се мешавина на пати фолк и концепти составен од традиционалната кинеска медицина.

Храна терапија одамна е заеднички пристап кон здравјето кај луѓето.

Исхрана, како најважен дел од животот, во голема мера влијае на нашето здравје. За луѓето кои страдаат од болести, исхрана е повеќе важно. За нашите пациенти, секој ден на нивните диети имаат за цел подобрување на физичката обновување, додека се прилагодува на телото, така што телото може да се врати на релативно здрава состојба што е можно поскоро, за да се постигне подобар третман ефект.

Кинески терапија храна има големо влијание на лекување на ракот, склеродерма, мускулна атрофија, ревматизам, моторни неврони болест, фибромијалгија, дијабетес, нефропатија, и други видови на хронични болести и тешки случаи.

Консултирајте се експерти за одредени прашања.

vxcvdf

sdqqw


WhatsApp Онлајн Chat!